maanantai 8. kesäkuuta 2009

Neiti Hakkaraisen lämmin perunasalaatti


Ehkä Maailman maittavin salaatti! Tämänkin ohjeen olen napannut Pirkasta ja sitä hiukan lähinnä kastikkeen osalta varioinut.

500 g perunoita (laita niin paljon kun uuninpellille mahtuu, kaikki menee...)
1 iso punasipuli
3 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
rasiallinen kirsikkatomaatteja
n. 150 g tummia kivettömiä viinirypäleitä
1 dl pekaanipähkinöitä
Aura-juusto
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku tai rasia rucolaa

kastike:

siirappia
balsamiviinietikkaa
mustapippuria

1. Pese perunat ja viipaloi ne uunipellille. Leikkaa punasipulista ohuita "veneitä" ja laita pottujen joukkoon. Ripsuttele päälle öljyä, suolaa ja mustapippuria. Paista 225 asteessa niin kauan , että ovat kypsiä ja pinnalta rapsakan ruskeita. (noin 30 min)
2. Kun perunat ovat uunissa, niin valmistele salaattipeti. Pese ja revi salaatti laakean salaattiastian pohjalle. Pese ja lisää kirsikkatomaatit salaattien päälle. Puolita rypäleet ja lisää joukkoon.
3. Sekoita salaatinkastike.
4. Kun perunat ja sipulit on valmiit niin asettele ne kauniisti salaattipedin päälle. Murustele niiden päälle vielä pekaanipähkinät ja Aura-juusto.

Tosi ihanan makuinen ruokaisa salaatti. Patonkia ja punaviiniä hiukan tuohon kylkiäisiksi ja päivä on pelastettu :)

Ei kommentteja: