keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Omenia ja kanelia purkissa :)

Vihdoin ja viimein sain keitettyä ensimmäisen kattilallisen omppuhilloa.

Kanelinen Omenahillo

1. Kuori ja palastele kotimaisia omenoita kattilaan ja keitä soseeksi vähässä vedessä.
2. Keitä hyvin pehmeiksi ja soseuta vielä sauvasurvimella tasaiseksi.
3. Mausta kanelilla (10 litran kattilalliseen laitan n. 2 rkl)
4. Punnitse sose.
5. Lisää puolet painosta hillosokeria ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Omenahillo saa kyllä porista kauemminkin ja aina vaan paranee :)
6. Ajoita purkit astianpesukoneessa huuhtelu ja lämmitysohjelmalla, niin että kun hillo on valmista myös purkit on kuumina! Purkita kannua apuna käyttäen ja odota kansien napsahtelua kiinni.

Aivan ihanan makuinen hillo. Olen antanut tätä aina tuliaisiksi kun menemme kyläilemään ja useasti olen kuullut että joku perheenjäsenistä vetää tätä suoraan lusikalla purkista :)

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ai että pitäisköhän muutama purkki keitellä? Kerran oon tehnyt itse omppuhilloa ja siitä tuli kyllä aivan mielettömän hyvää...

Ruusperin Rouva kirjoitti...

Keittele ihmeessä :) Mulla jostain syystä ei naksahdellut kaikki kannet kiinni. Täytynee keittää vielä monta kertaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, kun olit laittanut ohjeen tänne. Nyt alkaa hillon keitto. En olis tuota kanelia muistanutkaan;)Ihan teitin ompuista nääs.