perjantai 25. joulukuuta 2009

Joulunmakeat uunijuurekset


Tämäkin reseptiaarre on Kotilieden joululehdestä vuodelta 2005. Tämä sopii niin hyvin bataattivuuan kanssa nautittavaksi. Myös kalan tai lihan lisukkeena tämä on hyvä ihan ympäri vuoden. Laitan ohjeesta muokkaamani astetta paremman version ;)

Uunijuurekset

noin 1 kg juureksia:

bataattia
porkkanoita
lanttua
Rosamanda-perunoita

sipulia
reilu 0.5 dl öljyä tai voita sulatettuna
valkopippuria
1 tl inkivääriä
1 tl suolaa
2 rkl siirappia

1. Kuori ja kuutioi kasvikset (alle 1 cm kuutioiksi).
2. Laita kasvikset uunin kestävään vuokaan. Sekoita mausteet öljyyn
ja pirskottele kasvisten päälle.
3. Paista 225 asteessa noin tunti tai kunnes osa juureksista on ruskistunut.

Ei kommentteja: