sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Punajuuri-Aura-juustopaistos

Kuva ei tee oikeutta tälle loistavalle paistokselle. Tätä voisi syödä ihan sellaisenaankin (vaikka koko vuuan kerralla...), mutta parhaimmillaan tämä on kalan kanssa nautittuna. Juurekset on vähän unohdettu ruuanlaitosta, vaikka ne on niin hyviä. Helppo saada kotimaisena ympäri vuoden, edullisia ja hyvin säilyviä. Suosittelen niiden runsasta käyttöä!

Punajuuri-Aura-juustopaistos

punajuuria (5 kpl)
porkkanoita ( 4 suurta)
palsternakkaa (2 kpl)
perunoita (6 kpl)

Juureksia voi laittaa haluamassaan suhteessa, mutta kannattaa suikaloida uunivuuan täydeltä :) Laitoin sulkuihin paljonko laitoin tällä kertaa.

Aura-juusto
2 prk kermaa tai ruokakermaa
suolaa
mustapippuria

1. Tee tulitikkumaisia suikaleita juureksista. Raastaminenkin käy, mutta minusta niihin jää silloin raaka maku paistettunakin. Olen tottunut suikaloimaan veitsellä.
2. Laita wok-pannuun tilkka vettä ja hauduta suikaleita mausteiden ja Aura-juuston kanssa hetki.
3. Kaada seos uunivuokaan, lisää kerma ja paista 225 asteessa 1-2 tuntia.

1 kommentti:

Tuulis kirjoitti...

Kiitos kun jaoit tämän ohjeen! Tätä teen heti tänään! Sopivasti jäi joulusta aurajuustoa ja punajuuria:o).

Oikein makoisaa uutta vuotta 2010!