sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Mustikkakukko



Tämä on tosi helppo herkku. Unohtunut tehdä tänä vuonna, kun kaksi edellistä sai pihtailla mustikoita :) Viime syksynä niitä vihdoin taas tuli ja täytyykin ottaa oikein tavaksi kukon teko. Loistavan ohjeen olen saanut ystävältäni Marjukalta. Olen kertonut ohjeen 1.5-kertaiseksi, että riittää isommallekin sakille. Tämän kokoiseen kukkoon saa olla aika iso uunivuoka.

Pohja ja kansi:

300 g voita
2.25 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3.75 dl ruisjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta

Täyte:

1.5 l mustikoita (ja vadelmia)
3 rkl ruisjauhoja
3 rkl sokeria (lurautan vähän kiellon päälle...)
3 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa voi ja sokeri keskenänsä. Sekoita kuivat ainnet ja lisää taikinaan. Voit vatkata jauhot taikinan sekaan vatkaimella.
2. Ota puolet taikinasta erikseen ja taputtele toinen puoli voidellun vuuan pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Voit käyttää jäisiä marjoja. Kaada täyte vuokaan.
4. Taputtele loppu taikina kanneksi kukolle. Tiivistä reunat hyvin.
5. Paista 1 tunti 200 asteisessa uunissa. Jos pinta meinaa tummua liikaa, niin voit laittaa folion päälle paiston aikana. Voit täyttää kukon etukäteen jääkaappiin ja paistaa vasta kun vieraat tulevat :)
6. Tarjoa vähän vetäytyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Ruusperin Rouva suosittelee!

Ei kommentteja: