perjantai 10. syyskuuta 2010

Oman Maan Tomaattikeitto


Tomaatteja tuli tänä vuonna todella hyvin vaikka kasvavat avomaalla. Anoppilastakin niitä saadaan ja eilen jääkaapissa oli niitä niin paljon, että päätin tehdä tomaattikeittoa pitkästä aikaa.

Feta-Tomaattikeitto

iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
pari porkkanaa
kesäkurpitsa
5 perunaa
tomaatteja reilusti
kasvislientä/ vettä ja herbamarea
ruokakerma
Fetajuusto pkt
oreganoa
mustapippuria
loraus ketsuppia
paprikajauhetta

1. Palastele sipuli ja valkosipuli. Kuullota mausteiden kanssa oliiviöljyssä kattilassa.
2. Kuori ja palastele porkkanat ja lisää kattilaan kuullottumaan.
3. Lisää palasteltu kesäkurpita, perunat ja lopuksi kasvisliemen kanssa lohkotut tomaatit.
4. Mie ole huono laittamaan mitään pois (Martta-sielu) eli en kaltannut enkä poistanut siemeniä tomaateista. Tämä voi tehdä jos on halua, aikaa ja tarvetta saada kurmeeta aikaiseksi :)
5. Annetaan kiehua reilusti vaikka 2 tuntia. Tuntikin riittää.
6. Soseutetaan sauvasurvimella kerman ja fetajuuston kera.
7. Tarjoillaan tuoreen leivän kanssa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

herkullisen tuntuinen ohje supermammalta jälleen<3