sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Feta-oliivimuffinit


Feta-oliivimuffinit (noin 12 kpl)

70 g vihreitä oliiveja siivutettuna
200 g fetajuustoa
joitakin aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
250 g (n. 4 dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
2.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
suolaa
mustapippuria myllystä
1 kananmuna
3/4 dl oliiviöljyä
3 dl maustamatonta jogurttia


1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita paperivuoat muffinipellin syvennyksiin.
2. Leikkaa oliivit ohuiksi viipaleiksi, hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja murenna fetajuusto.
3. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, leivinjauhe, sooda, suola ja pippuri.
4.Vatkaa toisessa kulhossa kevyesti kananmunan rakenne rikki ja sekoita sen joukkoon öljy ja jogurtti.
5. Kaada kananmunaseos ja fetamurut jauhoseoksen joukkoon ja sekoita mahdollisimman vähän. Annostele vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes ovat kullaruskeita. Tarjoa lämpiminä tai kylminä, mutta saman päivän aikana.

Ei kommentteja: