sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Quiche Noorainne :)


Tein Hertan synttäreille marenkeja ja tietysti keltuaiset jäi kuppiin odottamaan jotain inspiraatiota. Googletin keltuainen ja löysin Quiche Lorrainen (Ranskalainen sipulipiiras) ohjeen. Kuulosti hyvältä ja sitä aloin vääntämään. Täytteet jouduin tosin tekemään omasta päästä, sillä päästyäni siihen vaiheeseen, niin huomasinkin ettei täytteessä ollut mitään sipulia :D Tutkittuani asiaa tarkemmin kyseessähän oli tietysti kinkkupiirakka... Ja sehän ei kasvissyöjille oikein sovi. Täytteen siis tein jääkaapin sisällön mukaan.

Pohja oli jokseensakin tavallinen murupohja (harmi etten löytänyt sitä enää netistä), mutta siihen tuli keltuainen ja hiukan sokeria mukaan.

Täyte:

sipuli
tuoreita herkkusieniä siivuina
paprikaa kuutioina
kesäkurpitsa kuutioina
mustaa pippuria
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta
yrttisuolaa (Herbamare)

tomaattisiivuja ja pinjan siemeniä piirakan päälle


Kastike:

2.5 dl ruokakermaa tai 1 dl kermaa ja 1.5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 mananmunankeltuaista
150 g jotain hyvää juustoa esin Appenzeller tai Tillsitt
50g Aurista murusteltuna
juustoraastetta pinnalle


1. Valmista muropohja vetäytymään jääkaappiin.
2. Kääntele pannulla oliiviöljyssä ensin sipuli ja mausteet ja lisää sitten kasvikset mukaan. Anna muhia hetki
3. Painele taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan
4. Kaada täyte pannulta pohjan päälle ja sekoita kastikeainekset ja kaada päälle
5. Siivuta tomaatti piirakan päälle, lisää juustoraatetta ja pinjansiemeniä
6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on mukavan ruskea.

Ei kommentteja: