torstai 16. elokuuta 2012

Makia kaalisallaatti


Taimi löysi tämän pikkuriikkisen kesäkaalin kaupasta ja sehän oli saatava mukaan. Pikkuinen maksoi 23 senttiä :) Oli meillä isompikin kaalinpää, että saatiin tehtyä suuri määrä tätä koko perheen herkkua. Salaatti on sellaista kuten monessa pizzeriassa on alkusalaattina. Salaatti kannattaa tehdä vähän aiemmin tekeytymään. Säilyy useita päiviä jääkaapissa, jos vaan kukaan ei käy sitä syömässä! :)


Makia kaalisallaatti

kaali
porkkanoita
viinietikkaa noin korkillinen (laita aluksi vähän ja lisää tarvittaessa)
mustapippuria
humpsaus sokeria
hipaus suolaa
oreganoa
löräys oliiviöljyä

1. Tee kaalista ihan ohutta suikaletta veitsellä. Kuori ja raasta porkkanat.
2. Lisäile loput ainekset ja maistele. Tähän ei kyllä pysty sanomaan tarkkoja määriä. Maistelemalla löytyy hyvä suhde.

Appiukkokin kehui vaikka inhoaa kaikkea missä on oliiviöljyä ;)

Ei kommentteja: