Viime lauantaina tapahtui jotain harvinaista! Ruusperin emäntä suuntasi Mamma-ystäviensä kanssa viettämään viikonloppua mukavan jutustelun merkeissä. Pitihän se leipoa perinteiset suklaakakut kainaloon ;) Ohjeena käytin samaa helpon sacher-kakun ohjetta, millä olen usein tehnyt kakkuja. Tuuppaanpa vielä ohjeen tähän tuplana :) Tämä on se legendaarinen herkku johon uppoaa rapiat 1000 g suklaata! Kakku on niin makea, että lähes 20 mammaa söi siitä ja aamupalallekin jäi :)
Pohja:
500 g tummaa suklaata
500 g voita
10 kananmunaa
5 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
omaa omenahilloa
Kuorrutus:
300 g tummaa suklaata
200 g Fazerin sinistä
Halkaise kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Älä säikähdä jos levyt murtuvat, kakkuhan peittyy ganachella :) Levitä kakun väliin/väleihin hilloa ja kasaa kakku.
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Ota kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva nokareina. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista ja kiiltävää. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä.
4 kommenttia:
Jösses että olikin hyväää :-P kiitos vaan :-)
oi että näyttääkin todella hyvältä :)
Oh, mikä kakku! Itse tein kakun jokin aika sitten, mihin tuli puoli kiloa suklaata ja sekin oli aikas tuhtia :-) Terveisiä myös Viljalle, kävin Vaeltaja-blogin puolellakin kurkkaamassa. Ihanaa, että tyttönne voi niin hyvin! Seurasin hänen tilannettaan silloin pienempänä, kun itsekin vietin vauva-aikaa. Meidän "vauva" on nyt jo yli 2,5v. Ei jostain syystä vielä puhu, joten tuntuukin vauvalta :-) Yritän aloitella uudelleen blogin pitoa Vuodatuksen kaatumisen jälkeen ja päivittelen vanhoja kuvia Blogspotiin. Jos haluat päivittää uuden osoitteeni itsellesikin, se löytyy tästä linkistä.
Löysin blogisi tänään etsiresepti.fi sivuilta. Kiva ja sydämmellinen blogi, luin sen alusta loppuun muutamassa erässä tänään :D Terveisin Taru
Lähetä kommentti